Nespresso® kapsler - Alt du behøver at vide!

 

Kompatible Nespresso® kapsler byder på flere fordele som f.eks. store besparelser, miljørigtige kapsler, økologiske og Fairtrade varianter.

Men de kan også lede til mange spørgsmål. Vil kompatible kapsler virke i min Nespresso® maskine? Og har de samme gode smag?

I denne guide, vil vores kaffeeksperter besvare alle dine spørgsmål. Vi vil også komme med nogle brugbare tips til hvordan, din kaffeoplevelse bliver endnu mere velsmagende.

Lad os komme i gang!

 

For at hjælpe dig med at navigere rundt i artiklen og finde den sektion du søger, så klik på nedenstående quick-links!

 

 


 

Kompatible Nespresso® kapsler: Hvad er det?

Helt enkelt, så er en kompatibel Nespresso® kapsel en kaffekapsel der ikke er produceret af Nespresso® brandet. Dog er den designet til at fungere helt uden problemer i en Nespresso® maskine, hvilket gør kapslerne til et rigtig fint alternativ til Nespresso.

Virksomheder der producerer kompatible kapsler inkluderer Real Coffee, Starbucks, Peter Larsen, Gevalia, L’or, Lavazza og mange andre. Kapslerne varierer i design og form. De kan være lavet af aluminium, plastik og andre materialer.

Top Tip!

Kapsler som er lavet af aluminium kan genanvendes. Så tjek gerne op på om virksomheden som du køber dine kaffekapsler fra har en returordning. Så kan du drikke din kaffe med god samvittighed. 

 


 

Kompatibilitet: Virker de virkelig? 

Vi kan ikke tale for hvert enkelte kaffebrand, da alle kapsler er designet forskelligt, men det enkle svar er ja – de fleste kompatible kapsler virker i din Nespresso® maskine.

Grundige tests sikrer kompatibilitet. De mest seriøse kaffebrands tester deres kaffekapsler grundigt for at sikre kompatibilitet med populære Nespresso® maskiner, herunder Pixie, Inissia, Citiz, Essenza og Lattissima - serien.

Såfremt du følger de alm. instruktioner, skulle de fleste kompatible kapsler fungere i din Nespresso® maskine.

Dog, vil nogen måske ikke fungere så optimalt som ønsket. Det hele afhænger af den kapsel du har valgt, og den maskine du bruger. Derfor skal du altid bruge et troværdigt firma med gode anmeldelser.

Det er også værd at bemærke hvordan nogen kompatible kapsler kommer på overarbejde, når de bruges i fuldautomatiske Nespresso® maskiner som Prodigio, Nespresso-U® og Expert. Dette skyldes at de fuldautomatiske maskiner er meget følsomme. Selv små afvigelser fra det originale Nespresso® kapseldesign kan resultere i problemer under brug. 

Real Coffee siger...

Vi kan ikke tale for andre, men Real Coffee´s kompatible kapsler er 100% kompatible. Også når de anvendes i fuldautomatiske maskiner som Prodigio, Nespresso-U® og Expert. Det skyldes, at hvert enkelt parti af kaffe der kommer fra Real Coffee’s højteknologisk laboratorium er udviklet af professionelle ingeniører og kaffeeksperter. At finde den perfekte kapsel og kaffesmag, er lige så meget en videnskab for Real Coffee som det er for Nespresso®. 

 


 

Fordele: Store besparelser og bedre udvalg  

Selvom Nespresso’s status som luksusmærke er svær at slå, er der alligevel store fordele ved at bruge kompatible Nespresso kapsler.

Store besparelser
En af de største fordele er potentielle besparelser - især hvis du er storforbruger af Nespresso®. Sammenlign f.eks. en Nespresso® kapsel til 4,20 kr. med en kompatibel kapsel fra Real Coffee til 2,20 kr. Selv hvis du drikker 3 kopper kaffe om dagen, kan du spare ca. 2300 kr. om året ved at bruge kompatible kapsler frem for originale kapsler fra Nespresso®! For en stor familie eller et kontor der bruger mere end 10 kapsler om dagen, vil de årlige besparelser være enorme.

Bedre udvalg
En anden stor fordel er, at udvalget af kaffe er meget bredt. Der findes mange typer kaffe og varianter, som du ikke kan finde i det originale Nespresso® sortiment. For eksempel økologisk og Fairtrade kaffe samt kakaokapsler!

Problemfrit køb
Indkøb af kapsler er en anden fordel ved at bruge kompatible Nespresso® kapsler. Eksempelvis kan du i dag gå ind i dit lokale supermarked og købe en æske kompatible kapsler. Du kan også bestille kapslerne direkte fra et troværdigt mærke på internettet i små eller store mængder - alt efter dit behov.

Real Coffee siger...

Hos Real Coffee investerer vi i førsteklasses kaffe frem for at bruge en masse penge på markedsføring, reklamer og leje af dyre butikker. Det betyder, at vi er i stand til at tilbyde lækker kvalitetskaffe til særdeles konkurrencedygtige priser.

 

Top Tip!

Køb en lille mængde til at begynde med, når du prøver et nyt mærke, en ny variant eller smag. Hvis du ikke bryder dig om smagen, vil du ikke have spildt en masse penge på en større mængde kaffe. Prøv en smagspakke med Real Coffee’s mest populære smagsvarianter for at finde din favorit. Vi giver pengene tilbage, hvis du ikke bryder dig om dem – intet problem.

 


 

Køb af kompatible Nespresso® kapsler: Hvordan vælger jeg de bedste? 

 

Brug et troværdigt mærke! Da kvaliteten varierer meget blandt kompatible kapsler, skal du sørge for at du vælger et kaffemærke du kan stole på. Og bestil altid hos en forhandler der tilbyder pengene tilbage-garanti. Så er du sikret, hvis du skulle være utilfreds med kaffen.

Det har aldrig været nemmere at købe en æske Nespresso® kompatible kapsler fra et godt firma. Du kan købe et stort udvalg af kapsler i supermarkeder som, Aldi, Lidl, Netto, Føtex, og Bilka, uanset om det er L’or, Peter Larsen, Lavazza, eller supermarkedets eget mærke.

 

 

​​​​​​

Real Coffee siger...

Real Coffee er kåret som testvinder af Gastromand – Danmarks største Gourmet-magasin for mænd – og har også vundet ”bedst i test” i Politiken. Vi er desuden stolte over en lang række positive anmeldelser fra kaffedrikkere på Amazon – faktisk, er vores anmeldelser endnu bedre end det førende varemærke.

 

Top Tip!

Kig på google efter anmeldelser, hvis du ikke er bekendt med et bestemt kaffemærke. Dermed kan du se om andre kaffeelskere nyder kaffen og den service der tilbydes.  

                                                                    5 stjerner | Sus' bogblog


Real Coffee´s alternativer til Nespresso’s top 5 varianter.

Hvis du længe har været bruger af Nespresso® og er nysgerrig efter at prøve kompatible kapsler, men er bekymret for at du vil savne de smagsvarianter du er vant til, forstår vi dig udmærket. For at hjælpe dig på vej, har vi fremhævet 5 populære Nespresso varianter og 5 gode alternativer fra Real Coffee.

 

Nespresso® Kazaar -> Real Coffee Roma

Kazaar er en intens, sirupsagtig kaffe, der deler karakteristika med Real Coffee’s Espresso Roma – begge giver et kraftigt kick og er fremragende om morgenen. Roma er en mørkristet blanding af 70% Robusta og 30% Arabica bønner (alt sammen Fairtrade kaffe). Den byder på en stærk smag, afrundet med et hint af hasselnød og en tyk crema. Både Kazaar og Roma bør drikkes med mælk, da den kraftige smag kan være en smule voldsom at drikke sort.

Nespresso® Ristretto -> Real Coffee Venezia

Ristretto er endnu en intens espresso – ligeledes lavet på en blanding af Arabica og Robusta bønner. selvom den er kraftig, kan den udmærket drikkes uden mælk. Det samme gør sig gældende for Real Coffee Venezia, der byder på en velkendt og kraftig smag der er fint balanceret såvel som krydret. Ligesom mange andre Real Coffee varianter, er Venezia Fairtrade-certificeret.

 

 

Nespresso® Arpeggio -> Real Coffee Single Origin Sumatra
Arpeggio er en kraftig og mørkristet kaffe med fine noter af kakao, som deler mange smagsnuancer med Real Coffee’s Single Origin Sumatra. Sumatra er en af vores økologiske og Fairtrade-certificerede varianter, dyrket af Mandelling-folket i det nordlige Sumatra. Den Byder på en kompleks smag med noter af delikate urter og chokolade. 

Nespresso® Arpeggio Decaffinato -> Real Coffee Torino Decaf

Nespresso’s Arpeggio Decaffinato ligger smagsmæssigt meget tæt på mærkets originale Arpeggio - også selvom den er koffeinfri. For dem der ønsker den fulde smagsoplevelse – helt uden koffein, tilbyder Real Coffee Torino Decaf. Torino Decaf er lavet på 100% Arabica bønner fra Sydamerika og Koffeinen trækkes nænsomt ud af bønnerne – helt uden brug af kemikalier.

 

 

Nespresso® Fortissio Lungo -> Real Coffee San Marino

Nespresso’s Fortissio Lungo har en rig og fyldig smag, og deler visse ligheder med Real Coffee’s Lungo San Marino. San Marino er både Fairtrade-certificeret og økologisk, og byder på en delikat ”lang” kop kaffe, med en intens og cremet smag.

 

Det er værd at påpege, at Real Coffee gør brug af egne kaffeeksperter. Så selvom der er mange ligheder, kan du ikke forvente at finde to varianter fra henholdsvis Nespresso® og Real Coffee som smager ens. Når det er sagt, så er der helt bestemt fælles træk ved de ovennævnte kaffevarianter, når det kommer til styrke og smagsnoter.

 

Top Tip!

Vær forsigtig med at sætte din lid til kaffestyrken som er angivet på æsken – folk smager den samme kaffe forskelligt. En ”9” for os kan sagtens være en ”7” for dig. Hvis du er i tvivl, så køb en lille mængde i første omgang og smag dig frem.

 


 

Sådan får du den bedste kaffeoplevelse hver gang 

Det mest appellerende ved en Nespresso® maskine er, at det er hurtigt og nemt, og at det ikke efterlader rod at lave en kop kvalitets-espresso. Men der er faktisk en række ting du kan gøre for at sikre, at du opnår den bedste smag – hver gang du laver en kop kaffe. Her er nogle af de bedste tips til, hvordan du optimerer din næste Nespresso®-kompatible kop kaffe:

Indsæt kapslen korrekt
Det er værd at bruge et ekstra sekund på at sikre, at Nespresso® kapslen er indsat korrekt i maskinen. Når du lukker maskinen, skal du give lågen et fast tryk for at gennembore kapslen og foliet, men tving den ikke. Hvis det føles som om der er for meget modstand, skal du kontrollere om kapslen er indsat korrekt.

Brug filtreret vand eller kildevand
For at opnå den bedste smag, anbefaler vi at du bruger filtreret vand eller kildevand til din Nespresso® kaffe. Jo "blødere" vandet er, jo bedre smagsoplevelse. Samtidig undgår du unødvendig tilkalkning af maskinen. På den måde skåner du din maskine og kan nøjes med at afkalke/rense hver 2.- 3. måned. 

Opvarm din maskine og kop inden brug
En varm maskine arbejder mere effektivt – kapslen gennembores nemmere, kaffen strømmer jævnt og smagen er endnu bedre. Tænd for din maskine og kør lidt vand igennem inden brygning. Det giver et bedre udtræk af kaffen - dvs. mere smag - samt en varm kop, hvilket giver en langt bedre kaffeoplevelse.

 

Top Tip!

Hold din maskine afkalket og vedligeholdt for at sikre at din maskine fungerer optimalt. Hvis du holder din maskine fri for kalk, vil det hjælpe til at maskinen holder længere, og du vil opleve en forbedring i smagen af kaffen. Real Coffee tilbyder en fremragende afkalker lavet specielt til Nespresso® maskiner.

 


 

Nespresso® kapsler og miljøet: Er de skadelige?

Meget er sagt og skrevet om Nespresso® kapsler, kompatible kapsler og miljøet, og der er ingen tvivl om, at det ikke er godt for planeten at smide en bunke aluminiumskapsler på forbrændingen.

Derfor har vi lavet et samarbejde med Stena Recycling, så vi kan genanvende vores aluminiumskapsler. Her bliver kaffegrumset og kapslen adskilt fra hinanden. Dine kaffekapsler bliver nedsmeltet og genanvendt til f.eks. cykler, vindmøller og nye kaffekapsler. Kaffegrumsen bliver brugt til grøn energi og gødning.

Det er værd at fremhæve, at brug af kaffekapsler i en mindre husstand eller til en enkelt kop kaffe kan være et mere miljøvenligt alternativ end en kande filterkaffe. Det skyldes, at det er svært at lave den rette mængde filterkaffe på traditionel vis til kun en enkelt kop kaffe. Brug af kapsler betyder mindre energispild, samt at mindre kaffe ender med at blive hældt i håndvasken.

​​​

Real Coffee siger...

Alle vores kapsler er lavet af polyethylen, hvilket betyder at de er fuldkommen genanvendelige. Du kan læse mere om Real Coffee og miljøet på vores hjemmeside. Vi arbejder desuden på at udvikle kapsler der består af 100% kompostérbart materiale, men vi har endnu ikke fundet det rette materiale af en kvalitet der sikrer 100% kompatibilitet med alle Nespresso® maskiner.


 

Fordele ved økologisk kaffe

Bedre for dig selv og miljøet.

Økologi er et populært ord disse dage, men af gode grunde – økologisk produceret afgrøder er bedre for både dig og miljøet. I særdeleshed økologisk kaffe, da almindeligt produceret kaffe er blandt de afgrøder der udsættes for absolut flest skadelige kemikalier.  

Økologisk kaffe er rig på antioxidanter.

Nok smager økologisk kaffe ikke nødvendigvis bedre end almindelig ikke-økologisk kaffe, men ved at drikke økologisk, indtager du ikke potentielt skadelige kemikalier der er blevet optaget af bønnerne ved brug af syntetiske tilsætningsstoffer eller gødning. Det har også vist sig, at økologisk kaffe er mere rig på antioxidanter end almindelig kaffe - hvilket kun kan være en god ting. Ydermere bruges der ikke kemikalier, der kan have en skadelig effekt på lokalområdet og påvirke de mennesker der på eller i nærheden af kaffeplantagerne.

Alt i alt er økologisk kaffe generelt bedre for miljøet.

 

Real Coffee siger...

På nuværende tidspunkt har Real Coffee 4 økologisk certificeret varianter: Espresso Milano, Lungo San Marino, Espresso Bologna, og Single Origin Sumatra. Det bedste af det hele? Vi tager ikke ekstra for vores økologiske kaffe! Se alle varianterne her.


 

Fordelen ved Fairtrade kaffe 

Nok har Fairtrade certificeret kaffe ikke nogen direkte indflydelse på dig eller din kaffe-oplevelse som sådan, men fairtrade kaffe betyder store fordele for de kaffebønder der producerer den kaffe du drikker.

Dette skyldes, at Fairtrade arbejder hårdt for at forbedre livskvaliteten for kaffebønderne, sikre retfærdige lønninger og på at gøre det muligt for deres børn at gå i skole. Samtidig støtter Fairtrade udvikling i- og af lokalsamfundet. Det smager måske ikke anderledes, men det er en kop kaffe med et godt hjerte.
 

Real Coffee siger...

Hos Real Coffee er 80% af vores kapsler til Nespresso® Fairtrade-certificeret, og det er vores målsætning, at alle varianter skal være Fairtrade. Ligesom vores økologiske varianter, tager vi ikke ekstra betaling for at anvende Fairtrade kaffe i vores kapsler til Nespresso®.

 


Afkalkning: Sådan vedligeholder du din maskine  

Vi nævnte det tidligere i artiklen. Den bedste måde at passe på din maskine er ved at afkalke den regelmæssigt.

Den gode nyhed er, at det ikke tager lang tid – cirka 10 minutter hver måned. Det er helt sikkert det værd på længere sigt, når du bruger din Nespresso® maskine om 10 år.

Sørg for at se vores guide til afkalkning af din maskine for alt hvad du har brug for at vide om denne vigtige proces.
 

Top Tip!

Test dit vand for at se hvor hårdt vandet er. Jo hårdere vandet der kommer ud af hanen er; jo oftere bør du afkalke din Nespresso® maskine.

 


 

Ryger garantien på maskinen, hvis du bruger kompatible Nespresso® kapsler?

Kort sagt – Nej. At bruge kompatible kapsler fra et hvilket som helst mærke vil ikke automatisk gøre din garanti på maskinen ugyldig.

 

Real Coffee siger...

Faktisk har Nespresso® officielt oplyst, at det at anvende kompatible kapsler i Nespresso® maskiner ikke medfører tab af garanti.

 


 

Sådan nulstiller du din maskine

For at opnå den bedste smag og kaffeoplevelse, bør du altid sikre, at du bruger den rette mængde vand. ikke for meget men heller ikke for lidt – ellers kan smagen nemt blive for vandet eller for stærk.

Nespresso® maskiner vil som standard producere en espresso på 40ml og en lungo på 110 ml.

Real Coffee siger...

For at se hvordan du indstiller den rette vandmængde for størstedelen af Nespresso® maskinerne, så tag et kig på vores komplette guide til programmering af kop størrelse.

Top Tip!

Vi anbefaler en espresso på 40ml, og en lungo på 100ml (en anelse mindre en Nespresso’s standard). Hvis du foretrækker din kaffe ekstra stærk, så justér størrelsen på din espresso til 30ml og din lungo til 80ml.

 


 

Hvis du ønsker at vide mere om Real Coffee´s udvalg af kvalitetskaffe, er du velkommen til at besøge vores webshop på www.realcoffee.dk, eller du kan skrive til os på kundeservice@realcoffee.dk hvis du har spørgsmål. Vi er altid klar til at hjælpe.

 

Instagram

@realcoffeepods

Privatlivspolitik Cookiepolitik